torsdag 28 juni 2007

Vänerns Vattenvårds Förbund

Hittade Vvf:s hemsida med en massa intressanta fakta om Vänern. De ger ut ett nyhetsbrev som man kan prenumerera på om man vill ha det senaste från dem. I senaste nummret fanns bland annat en intressant rapport om ljudnivåer i några av Vänerns skärgårdar. Nog har man väl suttit där och stört sig på allt som låter mer än ett paddeltag några gånger och tanken på en hårdare reglerad trafik i skärgården har väl slagit mig. Å andra sidan har jag ju suttit slött tillbakalutad skakandes i takt med utombordaren, utan att minsta ljud trängt igenom motordånet, och tyckt att båtlivet varit underbart några gånger också. Konstigt att alla andra bullrar så och jag bara smälter in i skärgårdmiljön oavsett hur mycket ljud jag ger ifrån mig ;-).

Rapporten lyfter fram hastighet som en avgörande bullerfaktor och diskuterar införandet av mer och lägre hastighetsbegränsningar på utsatta ställen. Kan kanske vara en väg att gå. Svår balans det där. En poäng med friluftsliv är ju känslan av frihet och då vill man inte ha regleringar hängande över sig överallt utan hoppas på att folk kan ändra sitt beteende ändå. Fast om regleringar behövs så är det regleringar som behövs.

Och vad ville jag egentligen ha sagt med det här då? Ja, kolla in Vvf:s hemsida för intressant material om Vänern.

4 kommentarer:

Björn Svensson sa...

Hej Tobias
Kul med en kajak blogg till som man kan följa och bli inspirerad från. Fina bilder och intessanta inlägg.
Jag håller med dig att det är konstigt, för det som är njutning ena gången kan vara störande en annan gång. Fast med rena kalsonger och lite sunt förnuft kommer man ganska långt.
Mvh
Björn S

Tobias Bengtsson sa...

Det där med rena kalsonger kan inte underskattas. det hade varit en lyckligare värld om alla bara tänkte på det.

Björn Svensson sa...

Hej Tobias

Jag läste att du är involverad i Kajak och Fritid, Saluför inte Ni Aquarius kajaker. Eller är det bara Kajak och fritid i Oxelösund.
Köpte nämligen min första kajak där.

// Björn S

Tobias Bengtsson sa...

När vi startade 1998 tyckte vi att Kajak och Fritid var ett finfint namn, och det är det ju. Det krånglade till sig lite när det dök upp ett till Kajak och Fritid, fast i Oxelösund. Egentligen är det ju bara trevligt med en namne, och inte så krångligt alls när man väl har fått förklarat för leverantörer och så att vi inte är samma företag. Kajak och Fritid Lidköping vid Vänern och Kajak och Fritid Oxelösund är alltså två företag utan kopplingar, mer än i namnet och att vi förmodligen älskar kajaking lika högt.

Med andra ord saluför vi inte Aquaríus kajaker. Man har ju tyvärr något begränsade möjligheter vad det gäller kajakinköp, tänk att få ha ALLT hemma (snacka om beslutsångest).

Fast så är vi ju också rätt nöjda med de modeller vi har tillgång till ;-)