onsdag 4 juli 2007

Ny kamera och en tur i Ekens skärgård


Införskaffade en ny kamera för några veckor sedan. Olympus 725 SW. En vattentät och stöttålig kamera som är väldigt barnvänlig. Tog lite bilder när jag och Karoline var ute i lördags och paddlade. Bildspel finns här
Kan inte påstå att jag blivit riktigt kompis med den än, men det kommer väl.

Sjösatte i viken inanför Läckö slott och paddlade västerut genom skärgården. Hela förmiddagen hade det regnat men väl ute vid Läckö hade molnen dragit sig undan och det blev en härlig kväll på sjön. Gick iland på Ryssön strax norr om Hörviken. Väldigt fin ö med flera möjliga tältplatser så hit lär vi återkomma. Öar med bra tältplatser är annars lite av en bristvara ute i Ekens skärgård så man får lägga platserna på minnet.

Efter en god kvällsmat paddlade vi vidare ut mot ytterskären ut mot Dalbosjön för att se om det fanns kvar några vågor efter men det var tyvärr mest sönderslagen sjö. Måste nog ut längre än där vi var för att hitta finare vågor.

Svängde sedan söderut in mot Kållandsö igen och krockade nästan med en Bäver på väg in i hamn. Fipplade upp kameran så fort det bara gick men lyckades bara skrämma iväg den stackaren. Fick dock med den på bild när den sedan dök upp lite längre bort.

En härlig kväll med skön paddling.

4 kommentarer:

Björn Svensson sa...

Hej Tobias

Verkar varit en go tur. Verkligen fina bilder (måste erkänna att jag är ganska svag för bldspel bara att luta sig tillbaka och ahhh)

Är själv på jakt efter en vatten tät kamera så det hade varit kul med ett omdömme om den när du haft den ett tag.

// Björn S

Tobias Bengtsson sa...

Visst funkar det med bildspel. Tänkte först att jag skulle publicera alla bilder direkt på bloggen, men det skulle bli så utdraget tyckte jag så jag valde denna lösning istället.

Beträffande kameran så återkommer jag gärna men jag kan redan nu ge några synpunkter. Den har x3 optisk zoom och det är väl mer eller mindre standad på kompaktkameror. I jämförelse med min frus sony som har x5 så ger den mycket större möjligheter.

Annars leverden väl upp till förväntningarna man kan ha på en kompaktkamera och det där med att den är vattentät är i sammanhanget ett vinnande koncept.

ps sa...

Otrolig vacker miljö. Det kanske är värt att skölja av saltvattnet!?!

Tobias Bengtsson sa...

Det verkar som om glasfibret i kajaken mår bra av växlingen mellan sött/salt.

Nog är det värt det alltid.