torsdag 13 december 2007

Så fick jag då äntligen med mig kameran till bassängkursen. Sista tillfället i söndags. Kan inte säga att det blev några bilder att tala om men här är i alla fall några:

Mats ger order.


Einar i sin stabila sculling.


Stefan handrollar.

Som vanligt finns dessa och fler bilder här
Precis som förra året så var bassängkursen fantastiskt rolig, tack alla ni på Escape. Lite märklig upplevelse att jag lyckades med fler svåra manövrar under första tillfället för att sedan bli sämre och sämre. Härligt med omvända inlärningskurvor :-) Fast jag lärde mig en hel del roligheter ändå under kursen, så nöjd är jag. Börjar bli lite sugen på en grönlandspaddel. Tycker fortfarande att det känns som om jag sitter och viftar i vattnet med en pinne när jag skall framåt (inte är det väl min teknik det kan vara fel på), men det är rätt så roligt när man håller på att försöka ta sig runt på nya sätt. Kanske något att ge sig på under våren.

Tidingen Paddling damp ner i brevlådan i veckan och det är allid bra. Fullt av trevliga reportage om paddling som vanligt, men också en artikel om den tragiska olycka som inträffade i norra Vänern tidigt i våras då multisportaren Jonas Rappe omkom. Dels består artikeln av en detaljerad redogörelse av vad som hände vilket i sig är intressant. Dels finns där också ett stycke där artikelförfattaren Johan Brundell diskuterar vad det går att lära sig av vad som hände. Läs! Under den här delen av året och alltför många månader framåt så krävs förstiktighet och Brundell lyfter fram flera viktiga aspekter i artikeln.

God jul på er.

3 kommentarer:

kusthare sa...

fusk med bassäng... ;-)..."här uppe" kör vi igång med roll-träningen i sjöarna samtidigt som isen lägger sig....:-)kul att du snubblar över bloggen ibland

Tobias Bengtsson sa...

Jag vet, men attans roligt är det. Rollträning när isen laggt sig, det är macho om något. Då ligger utmaningen inte bara i att komma upp på rätt köl utan också i att komma under vattnet över huvud taget ;-)

kusthare sa...

tjena! Medans jag gjorde sista rollen så lade sig isen. Jag fick hacka sönder isen så jag kunde slutföra rollen.....;-)...... Vi kör igång med poolträningen i feb. Jag ser fram emot det. Kajaken med, som brukar bli så ren och fin. Innan dess fortsätter jag med längre och kortare vinterturer, helst vid oxelösund.