söndag 26 augusti 2007

Stockenträffen 2007 - är sommaren slut nu?


Det blev en del paddlat i sommar men som jag förvarnade så blev det inte så mycket bloggande av. Har mest plaskat omkring uppe i Vänern och hängt i butiken en del. Ett bra ställe att hänga på. Fullt med fina prylar och alltid någon som kommer in för att snacka kajak en stund. Gillar det.

Fotade inte så mycket på paddlingarna i Vänern (skall övertala Bengt Arne att ta med en digitalkamera på sin "höst tur" så blir det säkert lite fina bilder som jag kan publicera). Tog dock lite bilder utanför Orust när jag var där med Tjörns Kajakklubb en helg i sommras och dom skall jag nog få ut här snart. En väldigt trevlig tur var det. Ledd av Lena och Håkan Järnehov som hade lovat räddningsövningar i skummbad. Dåligt med skummbad blev det men Lena och Håkan räddade situationen med förträffliga instruktioner och räddningsövningar. En riktigt trevlig förening så dom kommer det att bli mer turer med.

Sitter nu och är lite mör efter Stockenträffen. En alltid lika trevlig tillställning. Efter lite vånda anmälde jag mig tidigare i sommar till examínationen till hjälpinstruktör enligt Nordisk Instruktörslicens (NIL) och hade fullt upp med det hela helgen. Började redan på fredag kväll och höll på till söndag eftermiddag. Inte utan att jag var hemskt nervös inför att granskas så en hel helg. Kändes lite som om att om jag skulle kugga så skulla jag aldrig mer kunna paddla. Så hemskt hade det förstås inte varit och för den delen klarade jag examinationen. Här vid tangentbordet sitter en nyexaminerad hjälpinstruktör och ler stort.

Framför allt var det en riktigt trevlig och lärorik helg. Examinatörerna Stefan Jönsson och Jens Marklund bjöd på en massa tips och trix och de andra i min grupp, Mats, Jonathan och Pontus var alla hemskt trevliga att paddla en helg med.

Fredag kväll började på land med genomgång av novellfrågor vi alla svarat på. Olika kritiska scenarion som vi diskuterade kring. Redan här förstod jag att det skulle bli en givande helg. Passet avslutades hyfsat tidigt så att vi skulle hinna med den rolluppvisning Freya bjöd på. Traskade dit och såg på en stund men insåg att jag hellre skulle sitta i tältet och läsa. Alla som var kvar var imponerade av Freyas rollar, och rolla kan hon.

Lördag morgon startade tidigt och vi var snart ute på vattnet för att visa Stefan och Jens hur vi behärskar de mer tekniska delarna av paddling. Det gick ju inte direkt att dölja att man inte behärskar allt perfekt men Stefan och Jens var på oss med åsikter och tips och peppade hela tiden så jag tror att vi alla lyfte på paddling lite till under dagen. Eftermiddagen ägnades åt räddningsövningar ute i Vallerösund. Runt 15 m/s västlig vind, roligt, blött och fruktansvärt jobbigt att bogsera två kajaker i flotte. Har nog aldrig varit så trött av paddling förut. Och suget efter vågpaddling minskade inte direkt.

Lördagskvällen tillbringades som traditionen kräver på campingens restaurang med dålig mat, öl och en massa trevligt kajakfolk. Gött som skam.

Under söndagen tog vi det lite lugnare och hade en del pedagogiska övningar som också de var väldigt givande. Det verkar som om alla aspiranter klarade sin examination och alla verkade väldigt nöjda efteråt. Ett stort tack till alla inblandade och speciellt till Stefan, Jens, Pontus, Jonathan och Mats som alla bidrog till en fantastisk helg.

Enda nackdelen med examinationen var väl att man inte hade så mycket tid över till resten av Stockenträffen och att det inte blev så mycket fotat. Det lever jag glatt med. Några foton har jag här och för den som vill se mer så var Erik och Pia från Kajak.nu, Peter Svensson och Björn Thomasson där. Så bilder går nog att hitta. Kolla mina länkar så hittar ni dom.

8 kommentarer:

ps sa...

Hej Tobias!

Stort grattis! Jag förstår att det känns skönt. Jag avundas inte era räddningsövningar och bogseringar i den goa vinden.

Sommaren är inte slut! EN helg till... Rävholmen!

eriksjos sa...

Bra jobbat!

och NEJ, sommaren är inte slut, det är nu det bästa börjar; varmt i vattnet och inget folk.
Och, som sagt: Rävholmsträffen.,

Anonym sa...

Hejsan Tobias!

Det var mycket trevligt att paddla med dig också :-) Hoppas att det blir fler gånger. Jag ska maila dig lite bilder, men det är inte så många...hade inte din coolness att ta med kameran ut under certifieringen. Nåväl nu har du ju min mailaddress också så vi får hålla lite kontakt och se om det dyker upp något tillfälle att bogsera runt varandra i lite vågor igen.

Ha en skön höst.

p.s

Stefan och jag stack ut till Härmanö idag (måndag) och paddlade en del i sundet och även lite precis bakom de största brotten, det var en rätt saftig skummatta där. Vinden var mycket svagare (7-11 var prognosen, vet inte hur mycket det faktiskt blåste men nånstans däremellan) så det var lättare att ta sig ut och vågorna var fortfarande imponerande. Sälen var dock inte kvar.....

/pontus

Tobias Bengtsson sa...

Nä, sommaren är väl inte slut. Och Rävholmsträffen verkar alltid trevlig. Då sitter jag på en vingård i Toscana och har det rätt gott där också. Nästa år kanske.

Var på jobbet klockan åtta måndag morgon men hade mycket hellre varit ute i skummet.

Och Pontus, när man läser inläggen här så ser man att en av er saknar en blogg. Dags att göra något åt det tro? ;-)

Tobias Bengtsson sa...

Och tack allihop.

Björn Svensson sa...

Hej Tobias
Stort grattis!!

Och nu kanske sommarlovet är slut så det blir lite turer att läsa om på din blogg ;-)
// Björn S

Anonym sa...

Hej Tobias!

Härligt att du fotade under helgen. Tack för det. Jag och Pontus var som sagt ute på måndagen och testade lite vågpaddling men kroppen svarade inte. Berodde nog på en tuff helg men även på vinet som vår italienske tältgranne bjöd på under söndagkvällen.

Inom ett par timmar så var i stort sett alla kajaker borta från Stocken. Märklig känsla...

Sommaren är slut men inte året. Nu följer ett par härliga paddelmånader.
:-)
Mvh Stefan (Hjälpinstruktör)

Stefan Hahre sa...

Tjena Tobias!
Jag har skapat en blogg. /kusthare.blogg.se/
Jag håller på med att försöka få till den... väldigt skoj... jag lade in din blogg som en länk...hoppas det är ok.
mvh stefan