söndag 18 mars 2007

Dödsolycka i Vänern

GP rapporterar om en tragisk incident med dödlig utgång i fredags. Finns inte så mycket att säga mer än att det är hemskt sorgligt. Det måste vara otroligt jobbigt för anhöriga och för kamraten som var med. Säkert kan man lära sig mycket av en sådan olycka, men det är inte tid för det än. Artiklarna finns att läsa här och här.

Tankarna går till alla inblandade.

2 kommentarer:

Fam Blomberg sa...

Killen hette Jonas Rappe och var multisportare från Stockholm men tävlandes för Karlstad Multisport.

http://www.karlstadmultisport.com/e107_docs/blandat/KMS_20070317.pdf

Tobias Bengtsson sa...

Ja, jag pratade med en bekant som var bekant med Jonas Rappe. Jag förstår det som att han var en väldigt rutinerad paddlare. Den ständigt nödvändiga diskussionen om säkerhet vid paddling har återaktualiserats och man kan lära sig en del av olyckan. Självklart spekuleras det alltid om det inträffade och det kan jag ibland uppleva som olustigt. Visst är de lätt att tycka att de inblandade borde tatt de eller de besluten, valt den eller den utrustningen. Men det är lätt att vara efterklok, specielt om man själv inte varit inblandad. Jag tycker att man måste utgå ifrån att så rutinerade paddlare fattat välgrundade beslut som i beslutsstunden varit rimliga enligt dem. När jag läser om olyckan slås jag av den oerhörda insatts Rappes kamrat gjorde för att försöka rädda situationen. Imponerande.

Kolla tex på www.utsidan.se eller på www.thomassondesign.com för några av de diskussioner om säkerhet som förts med anledning av olyckan.