fredag 6 juli 2007

Mindre bloggande mer paddlande

Nu börjar semestern så nu tänkte jag ta och dra ner på torrpaddlandet på nätet och få till lite mer riktigt paddlande. Helt ouppkopplad kommer jag inte att vara så något inlägg ska jag väl hinna med. Åtekommer snart med en inbjudan till en "öppen paddling" med Kajak och Fritid. Måste bara bestämma datum först. Själva poängen med detta är att vi genom åren träffat en så massa trevligt folk som köpt av oss eller hyrt av oss några gånger och vi tycker att det vore trevligt att få paddla ihop någon gång. Givetvis får alla som vill vara med. Återkommer som sagt.

Ha en riktigt bra sommar allihop.

onsdag 4 juli 2007

Ny kamera och en tur i Ekens skärgård


Införskaffade en ny kamera för några veckor sedan. Olympus 725 SW. En vattentät och stöttålig kamera som är väldigt barnvänlig. Tog lite bilder när jag och Karoline var ute i lördags och paddlade. Bildspel finns här
Kan inte påstå att jag blivit riktigt kompis med den än, men det kommer väl.

Sjösatte i viken inanför Läckö slott och paddlade västerut genom skärgården. Hela förmiddagen hade det regnat men väl ute vid Läckö hade molnen dragit sig undan och det blev en härlig kväll på sjön. Gick iland på Ryssön strax norr om Hörviken. Väldigt fin ö med flera möjliga tältplatser så hit lär vi återkomma. Öar med bra tältplatser är annars lite av en bristvara ute i Ekens skärgård så man får lägga platserna på minnet.

Efter en god kvällsmat paddlade vi vidare ut mot ytterskären ut mot Dalbosjön för att se om det fanns kvar några vågor efter men det var tyvärr mest sönderslagen sjö. Måste nog ut längre än där vi var för att hitta finare vågor.

Svängde sedan söderut in mot Kållandsö igen och krockade nästan med en Bäver på väg in i hamn. Fipplade upp kameran så fort det bara gick men lyckades bara skrämma iväg den stackaren. Fick dock med den på bild när den sedan dök upp lite längre bort.

En härlig kväll med skön paddling.